Fiverrin lisäksi voit markkinoida osaamistasi nettisivujen avulla
Fiverrissä monet tilaajat ovat ulkomaisia. Jos haluat kohdistaa omien taitojesi markkinoimisen tietylle yleisölle, kuten suomea taitaville, kannattaa luoda omat nettisivut. Nykypäivänä nettisivujen tekeminen on periaatteessa yhtä helppoa kuin sähköpostin kirjoittaminen. Nettisivuja varten tarvitset kaksi asiaa:
- Nettiosoitteen, eli verkkotunnuksen.
- Kotisivutilaa, eli webhotellin.
Nuo kaksi asiaa voi tilata esimerkiksi Namesta sillä tavalla, että .com-päätteinen nettiosoite maksaa vuodeksi noin kympin, ja kotisivutila vuodeksi maksaa noin 35 euroa. Näin ollen investointi on reilusti alle 50 euroa per vuosi. Jos se kuulostaa liian suurelta summalta — on aika lopettaa lukeminen, sillä et selvästikään ole sellaisessa elämäntilanteessa että voisit edes haaveilla menestymisestä. Voit silloin luovuttaa saman tien.
Tämä nettisivu on nimittäin heille, jotka haluavat saada elämässään jotain aikaiseksi.
Jos kuulet väitteitä, että nettisivuihin pitää laittaa satoja euroja, tai enemmän — se puhe on sataprosenttista apulantaa! Omat nettisivut maksavat Namessa kirjaimellisesti 34,25 EUR (kotisivutila) + 11,44 EUR (nettiosoite) per vuosi. Tarkalleen laskettuna se on 45,69 EUR. Mikäli Namen ostoskorissa tulee vastaan sellainen lisäpalvelu kuin “Whois Privacy”, siitä ei tarvitse maksaa pennin jeniä kirjoittamalla alennuskoodin PRIVACYPLEASE
.
Nettiosoitteen ja kotisivutilan jälkeen voi Namessa käyttää kotisivujen tekemiseen tarkoitettua työkalua. Sen nimi on englanniksi Website Builder. Sillä voi tehdä modernin, tai minkälaisen sitten haluatkin, ulkoasun kotisivuillesi. Itse asiassa sen avulla on helppo tehdä nettisivu, joka näyttää paremmalta kuin tämä RahaaNetistä.com. Kyseisen työkalun käyttäminen vaatii yhtä paljon teknistä osaamista kuin sähköpostin lähettäminen… Haastavin asia on varsinaisen sisällön kirjoittaminen. (Paitsi jos olet hyvä kirjoittamaan.)
Mitä sisältöä nettisivulle pitäisi laittaa?
- Oma nimi.
- Oma sähköpostiosoite.
- Tarjotut palvelut.
Siinä kaikki! Oma nimi, sähköpostiosoite, ja tietysti vähintään pari tekstiviestin mittaista lausetta niistä palveluista, joita tarjotaan. Jos tarjoat esimerkiksi blogipostausten kirjoittamista, kannattaa mainita oma kielitaito ja kiinnostuksen kohteet, ja vaikkapa kuinka paljon veloitat per 250 ja 500 sanaa. Voit katsoa Fiverristä hintaesimerkkejä kuinka paljon muut veloittavat artikkeleiden tekemisestä. Ja tietysti samasta paikasta voi myös vertailla muiden etänä tehtävien töiden hintapyyntöjä.
Entä laskuttaminen?
Hyvä kysymys. Voit laskuttaa minkä tahansa laskutusosuuskunnan kautta. Niitä on Suomessa kolmetoista tusinassa, mutta RahaaNetistä.comin tekijän mielestä kaikkein parhaimmat ovat:
Yläpuolella näkyvää Ukko-linkkiä napsauttamalla voit liittyä palvelun jäseneksi. Jos vielä et ole sen jäsen, saat tuosta (tai tästä) linkistä 50 euron bonuksen kun olet laskuttanut palvelun välityksellä vähintään 300 euroa.
Haluatko Eezystä uuden jäsenen bonuksen?
Ellet jo ole Eezyn jäsen, voit ilmoittaa liittyessäsi jäseneksi “alennuskoodin”. Sillä saat 25 euron liittymisbonuksen. Sen voi käyttää palvelumaksun alentamiseen. Käytä Eezyn liittyessäsi tätä koodia: 00033583
. Huomioi, etteivät vanhat eezyläiset voi hyötyä tuosta koodista, eli se on vain uusille jäsenille.